MZ Poljice Gornje: Voda sa izvorišta “Ugar” prisilno zatvorena!

Kako prenosi Facebook stranica “Poljice-X” danas u popodnevnim satima je došlo do obustave isporuke vode domaćinstvima u MZ Poljice Gornje, sa izvoriša “Ugar”. Nedavno je pomenuto izvorište, odnosno vodotok koje snabdijeva isto, bio očišćen i uređen od strane predstavnika MZ Poljice Gornje i mještana dobrovoljaca, te su ova mjesna zajednica i njeni mještani dobili pristojne količine tehničke vode dovoljne za zadovoljavanje svakodnenve potrebe stanovništva do iznalaska trajnog rješenja.
poljice ugarDanas je međutim, iz još nerazjašnjenih razloga, općinski načelnik Edin Delić u pratnji nekoliko službenika MUP-a i nadležnim inspektorima naredio gašenje pumpe i obustavu isporuke vode. Prema informacijma kojima raspolažemo ovaj postupak je izazvao revolt i ogorčenje među prisutnim mještanima, te je sama situacija bila na ivici fizičkog obračuna i konflikta.

U cjelosti objavljujemo tekst sa “Poljice-X”, a više informacija donosimo u narednim danima:

“SRAMOTA! Voda s izvorišta “UGAR” prisilno zatvorena!
Načelnik općine Lukavac na čelu sa nadležnim inspektorima, te nekoliko službenika MUP-a Lukavac naložilo je gašenje pumpe s izvorišta UGAR!
Sramotan potez načelnika i osoba koje su prijavile puštanje u sistem dodatne količine vode. Možda bi se načelnik trebao vratiti u “svoje” Poljice i kupati se iz lončića 2 mjeseca!
Voda sa izvorišta Ugar je puštena da bi se zadovoljile potrebe domaćinstva, a vodu za piće svaki Poljički stanovnik donosi sa različitih izvorišta širom našeg sela!

U vremenu kada pomislimo da smo normalan narod, sami se demantujemo. Sada će načelnik ponovo tražiti medijski prostor na portalima koji mu se prodaju za male pare, i pričati o nekakvih 770.000 KM koje su obećena Poljicu. A gdje su dosadašnje investicije??

U ime svih onih kojima je voda u ovim trenucima neophodna za obavljanje dnevnih aktivnosti osuđujemo čin načelnika i osoba koje stoje iza anonimne prijave!

Borba za vlast se na ovakav način ne dobija!”

Capture poljice x

Kategorije
LUKAVACOKO NAS

POVEZANI ČLANCI