MZ Prokosovići: Obilježavanje Dana mjesne zajednice i 70 godina FK “Prokosovići”

Ovogodišnje obilježavanje Dana Mjesne zajednice Prokosovići planirano je za 28. i 29. juli. Program obilježavanja raspoređen je u dva dana zbog izuzetno bogatog kulturno-umjetničkog sadržaja. Za prigodan sportski program pobrinuli su se članovi NVO “Bike Tour” organizovanjem biciklijade, dok će se u organizaciji NK Prokosović održati i veoma zanimljiv nogometni turnir.

Program obilježavanja Mjesne zajednice počinje u petak 28.07. Svečanom sjednicom VMZ Prokosovići zakazanom u 11:00 sati. Nakon Džuma namaza (od 13:00 do 14:30), biće upriličeno polaganje cvijeća šehidima i palim borcima NOR-a. u 14:30 je zakazan i start biciklijade ispred Općine Lukavac.

prok tur

 

Najzanimljiviji dio, bar za ljubitelje sporta je svakako nogometni turnir u organizaciji NK Prokosovići, na kome su učešće uzeli klubovi koji će naredne sezone nastupati u istom rangu pa su se pozivu domaćina odazvali: FK Radnički Lukavac, NK Svatovac Poljice i FK Budućnost Banovići. U prvom polufinalnom susretu zakazanom za 16:15 sastaju se domaćin NK Prokosovići i FK Budućnost Banovići, dok će u drugom od 18:00 snage odmjeriti FK Radnički i NK Svatovac Poljice.

Drugog dana obilježavanje MZ (subota 29.07.) ponovo je zakazano u 11:00 sati, a vrijedi napomenuti da je obezbijeđen i ručak uz tradicionalne bosanske specijalitete. Fudbalski turnir organizovan povodom obilježavanja 70. godišnjice NK Prokosovići zatvara se finalnim susretom u od 18:00, te dodjelom priznanja i pehara za učesnike turnira (utakmica za 3. mjesto na programu je od 16:15). Nakon zatvaranja turnira (20:30) organizovano je i veselje na platou ispred Doma kulture uz muziku uživo.

Kategorije
LUKAVACMJESNE ZAJEDNICE

POVEZANI ČLANCI