NAJAVA: FK Tuzla City u četvrtak gostuje u Puračiću

U četvrtak 23.08.2018 god. na stadionu “Meraje” u Puračiću odigrat će se prijateljska utakmica između domaćina NK “Mladost” Puračić i novog premijerligaša ekipe Tuzla City.

Za nogometaše Mladosti to će biti generalna proba pred početak takmičenja u Drugoj nogometnoj ligi TK – grupa Zapad koja počinje u nedjelju, dok će  pomenuti meč izabranicima Slobodana Starčevića poslužiti za uigravanje pred susret sa aktualnim prvakom ekipom mostarskog Zrinjskog, a taj susret je na rasporedu u subotu.

Sigurno jedan lijep poziv za sve ljubitelje najbitnije sporedne stvari na svijetu da dođu pogledati ovaj meč, jer ne dolazi baš tako često jedan premijerligaš u Puračić i našu okolinu. Imena poput: Stojčeva, Ziljkića, Crnkića, Šećerovića i drugih garantuju sigurno da ćemo imati šta pogledati u četvrtak na “Merajama”.

Svakako također dobar poziv i za sve navijače Mladosti da dođu pogledati i podržati svoju ekipu, promjenjenu gotovo iz temelja. Podrška njihovim protivcima u narednom periodu sigurno će dobro doći, jer im prestoji žestoka borba ukoliko žele vratiti klub na stare staze slave i tamo gdje on i po tradiciji i po rezultatima iz prošlosti i pripada.

Utakmica sa premijerligašom iz Tuzle na rasporedu je u četvrtak 23.08.2018 god. na stadionu “Meraje” u Puračiću od 17:30, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. Kolektiv NK “Mladost” Puračić poziva sve ljubitelje nogometa da dođu u što većem broju.

 

 

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI