Najava javne tribine: Problem zagađenosti u FBiH sa fokusom na Općinu Lukavac

U organizaciji Centra Civilnih Inicijativa (CCI), 23.05.2017. godine (utorak) u Lukavcu održat će se Javna tribina pod nazivom “Problem zagađenosti u Federaciji BiH sa fokusom na Općinu Lukavac – moguća rješenja”,  s početkom u 18:00 sati u Sali Policijske uprave Lukavac.

Na tribini će se građanima obratiti i odgovarati na pitanja poslanici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH iz izborne jedinice 403 – TK  i to:  Tarik Arapčić (SDA) , Enver Bijedić (SDP) ,Hasida Isaković (SBB), Amra Haračić (DF, Refik Hankić (SBiH)

Javne tribine imaju za cilj da predstavnici u zakonodavnim organima vlasti BiH, kroz direktnu komunikaciju sa građanima/biračima predstave svoje aktivnosti i rezultate rada, te razgovaraju o aktuelnoj situaciju na zadatu temu.

Time se jača povjerenje između vlasti i građana, povećava transparentnost rada predstavnika vlasti, a rad izabranih predstavnika preispituje od strane građana/birača.

Javna tribina Lukavac

Sigurno jedna od zanimljivijih tema koja će sigurno privući dosta građana Lukavca, jer se radi o gorućem problemu koji ima grad Lukavac, a to je zagađanje.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI