NAJAVA: Pozorišna predstava i podjela paketića za djecu povodom novogodišnjih praznika

Pod pokroviteljstvom Općine Lukavac, obilježavanje predstojećih novogodišnjih praznika za naše najmlađe sugrađane, počet će 30. decembra (petak) u 15 sati u velikoj Sali JU Centra za kulturu.

Tom prilikom će glumci Narodnog pozorišta iz Tuzle, izvesti dječiju predstavu za prvačiće osnovnih škola sa područja lukavačke općine i djecu UG „Mali svijet“ iz Lukavca, nakon koje će se djeci podijeliti novogodišnji paketići.

Općinski načelnik je donio odluku da novogodišnji paketići budu podijeljeni i djeci korisnika socijalne pomoći sa područja Općine Lukavac  sa ciljem da radost praznika na poseban način osjete i djeca iz socijalno ugroženih porodica, čiji roditelji jedva mogu priuštiti ono osnovno za život i kojima je svaki slatkiš ili igračka luksuz.

Takođe, paketići će biti podijeljeni i djeci romske populacije iz lukavačkih romskih zajednica.

31. decembra će se novogodišnja kočija sa Djeda mrazom, kretati gradom i tom prilikom djeci dijeliti slatkiše. Dio je to aktivnosti koje Općina Lukavac provodi, kako bi se djeci predstojeći praznici i vrijeme darovanja, učinili što veselijim i svakom od njih izmamili osmijeh na licu.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI