NAJAVA: Sutra utakmice 1/4 finala Opštinkog Kup-a

U nedjelju, 26.02.2017 god. na području naše Opštine biti će odigrani susreti 1/4 finala KUP-a u fudbalu. U ovoj rundi očekuje nas par zanimljivh utakmica, a evo ko se sve sastaje.

U komšijskom derbiju u Zagorju, sastaju se domaći “Rudar” iz Lukavac-Mjesta i ekipa “Jedinstva” iz Huskića. Rudar ove godine igra odlično u 3KNL – grupa Zapad gdje se nalaze na prvom mjestu, dok je Jedinstvo u 2KNL – grupa Zapad na vrlodobrom četrvrtom mjestu. Svakako da nas u ovom duelu očekuje doista zanimljiva utakmica.

“Borac” iz Tabaka u okviru 1/4 finala dočekat će ekipu “Orahovice 77”. Ekipi iz Tabaka koja se svim silama želi vratiti u veći rang takmičenja, ova utakmica će dobro doći da vide jesu li imalo blizu tim namjerama, jer upravo ekipa iz Orahovice se takmiči u 2KNL- grupa Zapad.

Član Prve nogometne lige TK, ekipa “Željezničara” iz Dobošnice na svom terenu dočekat će nogometaše Turije. Sve osim pobjede domaćina u ovom meču bilo bi iznenađenje.

I na kraju u jednom od najzanimljivijih parova 1/4 finala Kup-a, u Bokavićima sastat će se domaći “BSK” i gosti iz Devetaka, ekipa “DSK”.

Epitet favorita u ovom meču svakako pripada četveroplasiranoj ekipi Prve nogometne lige TK ekipi iz Devetaka, ali ni nogometaši iz Bokavića sigurno da se neće tek tako lako predati. Ekipa iz Bokavića pred početak prevenstva u Drugoj kantonalnoj ligi pojačala se sa igračima koji imaju iskustvo igranja u višim rangovima, tako da ovaj meč u najavi bi trebao da bude zanimljiv.

Sve utakmice 1/4 finala KUP-a igraju se sutra (nedjelja), sa početkom od 14:30h.

 

 

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI