Navijačka grupa “Sioux” Lukavac: Mi smo ponos ovog grada, gospodo izvinite ali ovo nije naš rat!

Na adresu redakcije našeg portala, pristiglo je zvanično saopštenje navijačke skupine Sioux Lukavac, a tiče se spornih objava, ali i nedavnih društveno-političkih zbivanja na općini Lukavac. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Nakon što se na nekim lukavačkim portalima pojavila vijest, u kojoj između ostalog piše da navijačka skupina Sioux Lukavac otvoreno podržava lik i djelo trenutnog načelnika Općine Lukavac, primorani smo da na ovaj način odgovorimo, te da zvaničan stav grupe po ovom pitanju prenesemo lukavačkoj javnosti.

Sporni tekst, zbog kojeg ovo i radimo, je STAV POJEDINCA – NIKAKO GRUPE Sioux Lukavac. Ovim putem oštro usuđujemo korištenje imena grupe, te iznošenje stavova u ime iste, a sve u cilju miješanja u aktuelnu društveno-političku situaciju. Politika, medijski rat, međsobna prepucavanja i slično, nas uopšte ne zanimaju niti želimo biti dio takvih radnji. Iz tog bi razloga bilo korektno da se u ovom tekstu pronađu mediji i pojedinci koji ime naše grupe zloupotrebljavaju, te da se javno izvinu zbog toga. Sve što nas zanima su tribina, jug i Radnički.

Od osnivanja grupe, pa do danas, mijenjale su se politike, vlasti, vođe i okolnosti, ali nikada niti u jednom trenutku, navijačka skupina Sioux Lukavac nije svojim djelima i stavovima pokazala pripadnost nekoj političkoj opciji, pa neće ni sada. Posebno osuđujemo podjelu na građane i seljake, jer ljudi koji čine našu skupinu dolaze sa područja cijele općine, te ih na takav način ne dijelimo. Ne dijelimo se niti po struci, vjeri, socijalnom statusu, a posebno ne na “crvene i zelene”. Možda ste zaboravili da je ovaj grad “plavo-bijeli”.

Branili smo čast svog grada, onda kada je drugima bilo iz poniženja. Borili smo se protiv svega i svačega, a sve kako bi ovom gradu sačuvali dostojanstvo. Svoje smo živote posvetili klubu, gradu i tribini, boreći se na svim frontovima i raznim oružjima. Gospodo izvinite, ali ovo nije naš rat! Mi smo ponos ovog grada, a ne glasačko tijelo bilo koje političke opcije ili pojedinca.”

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI