Nedžad Muratović na Bosnićevom spisku za turnir u Kini

Košarkaška reprezentacija BiH danas je sa sarajevskog aerodroma otputovala u Kinu.

Naše košarkaše u razdoblju od 12. do 22. jula očekuje nastup na međunarodnom turniru u Kini, a za ovo okupljanje selektor Vedran Bosnić na raspolaganju ima prilično podmlađen sastav.

U Bosnićevom sastavu nalazi se i Nedžad Muratović košarkaš iz Lukavca, te bivši član tuzlanske Slobode. Muratović kojem ovo nije prvo okupljanje u dresu sa reprezentativnim grbom, posljednju je sezonu igrao u španskoj drugoj ligi za ekipu Ourensea koja je u 1/2 finalu doigravanja za ulazak u špansku ACB ligu poražena od ekipe Iberojet Palma.

Nedžad je imao zapaženu rolu u skoro završenoj sezoni što nije promaklo selektoru Bosniću, a lukavčanin će na taj način imati dodatnu priliku za dokazivanje u državnom timu.

Selektoru Zmajeva je cilj kroz odigravanje nekoliko utakmica uvjeriti se u kvalitet pojedinih košarkaša koje je pozvao, ali i dobiti uvid na koga može računati u narednim akcijama nacionalnog tima.

Na Bosnićevom spisku za put u Kinu se nalaze sljedeći košarkaši: Sani Čampara, Amar Gegić, Amar Balić, Kenan Kamenjaš, Rijad Avdić, Njegoš Sikiraš, Ismet Sejfić, Emir Ahmedović, Samir Šehić, Mirza Bulić, Nedžad Muratović, Abdulah Kamerić i Jure Zubac.

Kategorije
KOŠARKASPORT

POVEZANI ČLANCI