Njemačka Regional liga: Pogledajte fantastičan pogodak Mehanovića za BSV Rehden (VIDEO)

Sinoć su u Njemačkoj “Regional ligi” odigrani susreti 22.kola, a nama najzanimljiviji susret bio je između ekipa “BSV Rehden” i “Havelese”. Na prvu sigurno nepoznate ekipe, ali jedno lice u ekipi Rehdena nam je sigurno poznato. Za Rehden već par sezona i to sa dosta uspjeha nastupa lukavčanin Mirhad Mehanović.

Naime utakmicu Rehdena je svakako obilježio bh. fudbaler i bivši igrač Radničkog iz Lukavca i tuzlanske Slobode – Mirhad Mehanović. On je na utakmici protiv “Havelesea” upisao pogodak i asistenciju.

Gubio je Rehden tokom čitavog susreta, prvo sa 0:1, pa i sa 1:2, ali su se u posljednih 12 minuta na krilima Mehanovića uspjeli probuditi i slaviti. Naime, Rehden je prvo u 78 min. preko Menge uspio da se vrati u susret i poravna na 2:2, a za potpuni preokret pobrinuo se upravo Mehanović.

U svom šesnasetercu uzeo je loptu te se u punom trku sjurio pred gol protivničke ekipe, lijepom varkom se oslobodio odbrambenog igrača i topovskim šutem postigao preljep pogodak za 3:2.

Do kraja susreta Sembolo je na asistenciju Mehanovića potvrdio pobjedu Rehdena od 4:2. Rehdenu ove godine ne cvjetaju ruže u prvenstvu i trenutno se nalaze na 15. mjestu na tabeli i sljedi im borba za opstanak, no ukoliko budu igrali kao sinoć sigurno da ne trebaju brigati za opstankom.

U videu pogledajte sjajan gol Mehanovića za vodstvo od 3:2.

Redakcija portala Zona047.ba želi Mirhadu još puno ovakvih golova i uspjeha u njegovoj karijeri.

 

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI