NK “Mladost” Puračić: Stadion “Meraje” uskoro u novom ruhu (FOTO)

Nogometni klub “Mladost” Puračić iako posljednih godina tavori po kantonalnim ligama gdje mu realno nije mjesto, ovih dana ima razloga za optmizam. Naime radi se o tome da je grupa entuzijasta iz kluba uspjela da objezbjedi gotovo 300 stolica za tribine na “Merajama”.

Stolice o kojima je bilo riječi i u prethodnim godinama, ali koje niko nije realizovao. Grupa ljudi iz NK “Mladost” uspjela je da stupi u kontakt sa ekipom FK “Podrinje” Janja načuvši da oni imaju viška stolica i da su voljni ih nekom pokloniti. Na kraju pregovori sa Upravom kluba iz Janje su urodili plodom i Mladost je dobila stolice od Podrinja.

Svakako velika zahvalnost za pomenute stolice ide jednom čovjeku iz Puračića, bivšem stanovniku Puračiča Mirsadu Trnovcu koji se vratio u Janju, gdje trenutno radi u NK “Podrinje” i obnaša funkciju predsjednika. Iz NK “Mladost” Puračič ogromne riječi zahvale upućuju NK “Podrinje” Janja našim sportskim prijateljima i njihovoj komplet upravi na ovoj vrijednoj donaciji i srdačnom dočeku i prijemu. Na sastanku u Janji prilikom preuzimanja stolica dogovorena je i dalja saradnja sa NK “Podrinje”.

Vrijedi istaći da je u ovoj akciji neposredno učestvovao i gospodin Azmir Husić, koji je blizak našem klubu a koji ima i dobre realcije sa klubom iz Janje. Mi se ovim putem također zahvaljujemo i Azmiru na podršci.

Iz NK” Mladost” Puračić zahvaljuju se svima onima koji su učestovovali u ovoj velikoj akciji i potrudili se da na “Meraje” zablistaju u novom izdanju, te poručuju da ne planiraju stati na ovome.

Iz uprave kluba pozivaju sve ljude dobre volje sa sutra (ponedjeljak 08.10.2018) odazovu se akciji montiranja stolica, a koja je zakazana za 08:00h.

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI