NK “Željezničar” iz Dobošnice pobjednik opštinskog KUP-a

U organizaciji Fudbalskog saveza opštine Lukavac, na stadionu “Krušici” u Poljicu, jučer je odigrana finalna utakmica Opštinskog Kup takmičenja.

U finalu sastali su se prošlogodišnji pobjednik ekipa “Borca” iz Tabaka i “Željezničar” iz Dobošnice. Već na samom otvaranju susreta, samo što se krenulo sa centra formalni gosti na današnjem finalu, nogometaši iz Dobošnice dolaze do prednosti od 1:0, a strijelac je bio Subašić. U 16 min. Željo uduplava prednost, strijelac gola za 2:0 bio je iskusni Musić. Na poluvremenu otišlo se pri rezultatu od 2:0 za ekipu Željezničara.

Drugo poluvrijeme bolje otvara ekipa iz Tabaka i stvara par izglednih prilika pred golom doboščana. U 55 min’ jedanesterac za Borac, ulogu izvođača preuzima Bušić, ali Kovačević brani udarac sa bijele tačke.

U 60 min. Borac ipak dolazi do smanjenja rezultata,  a strijelac za 1:2 bio je kapiten Sejmenović. Želio je Borac svim silama do izjednačenja, redale su se šanse pred golom Kovačevića no prave realizacije nije bilo. U jeku napada tabačana, Željo iz kontranapada dolazi do novog gola. Strijelac za 1:3 ponovo je bio jučer odlični Subašić, a igrao se 80 min. utakmice.

Do kraja susreta ekipa iz Tabaka uspjela je u sudijskoj nadoknadi ublažit poraz preko Imamovića, za konačnih “Borac” Tabaci – “Željezničar” Dobošnica 2:3.

Na kraju pehar pobjednika opštinskog KUP-a za sezonu 2017/2018 ide u vitrine ekipe “Željezničara” iz Dobošnice, a najboljim igračem finalne utakmice KUP-a, proglašen je kapiten ekipe Željezničara – Edin Musić.

Kategorije
LUKAVACNOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI