NSTK ekspresno reagovao: Pokrenut disciplinski postupak protiv sudca Zahida Djedovića zbog sporne fotografije objavljene na društvenim mrežama (FOTO)

Jučer su u okviru 6.kola Prve nogometne lige TK u Klokotnici, snage odmjerili domaći NK “Doboj Istok” i NK “Mladost” Puračić. Slavili su domaći pobjedu od 3:1, ali nakon meča diglo se dosta prašine oko pomenute utakmice.

Naime, gosti iz Puračića optužili su sudijsku trojku na čelu sa Amarom Barakovićem iz Gračanice da su glavni krivci upravo bili ljudi u crnom i da su oni upravo kumovali njihovom porazu.

Na svojoj zvaničnoj stranici kluba, ekipa iz Puračića navela je da su domaćini igrali grub i prljav fudbal, da je primila gol iz ofsajda, te da je domaćin dobio nepostojeći kazneni udarac i da su bespotrebno kartonirani (sedam žutih i jedan crveni karton).

Dodatno ulje na vatru, zagrijala je fotografija koja je objavljena sinoć na svim društvenim mrežama, a na kojoj se dobro vidi kako drugi asistent jučerašnje utakmice – Zahid Djedović iz Tuzle, nakon završetka utakmice prima novac od domaćih navijača.

Nogometni saveu Tuzlanskog kantona brzo je reagovao i već danas je pokrenuo disciplinski postupak protiv sudca Djedovica i isti je već stavljen na “hlađenje” do okončanja postupka, a kako saznajemo komisija za sudije i suđenje odradit će i dublju analizu utakmice te analizirati i ostala službena lica sa utakmice, pomenutog glavnog sudca Amara Barakovića i prvog asistenta Dejana Ilića iz Banovića.

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI