Odbojkaši “7 Lukavca” još uvijek ne znaju za poraz (FOTO)

Odbojkaši “7-  Lukavac” nastavlja nizati pobjede u okviru Superlige FBiH – grupa Sjever. Ovoga puta u 9.kolu savladali su ekipu OK „Napredak“ Odžak rezultatom 3:1.

U prvom setu vidjeli smo dosta dobru igru obije ekipe, igralo se poen za poen sve do samog kraja kada domaćini prebacuju u brzinu više i dobijaju prvi set sa 25-19.

Tokom drugog seta vodila je se velika borba za svaki poen, kojeg su u uzbudljivoj završnici ipak dobili Lukavčani sa 26-24.

U trećem setu gledamo zaista sjajnu igru sa obije strane, u kojem ponovo dolazimo do napete završnice. Ovoga puta bolje se snalaze gosti iz Odžaka i dobijaju treći set sa 28-30.

Četvrti set donio nam je i rasplet utakmice. Domaćini podižu nivo igre na veću razinu, te sasvim zasluženo dobijaju set sa 25-17, za konačnih 3-1. Po setovima bilo je: 25-19; 26-24; 28-30; 25-17.

OK ” 7 Lukavac”: Šiljegović, Salkić, Salihović, Hadžić, Bećirović, Imamović, A. Osmanović, Brigić i K. Osmanović, Sakić.

OK “Napredak” Odžak: Filipović, Barunčić, Gudelj, Šolčević, Ilić, Filipović, Jurić, Katić i Mehić.

Bila je ovo osma pobjeda izabranika Alena Džambića iz 9. kola uz utakmicu manje. Zaostala utakmica između OK “Ilijaš” i OK “7 Lukavac” odigrat će 15.12.2016.

Podsjetimo utakmica u Ilijašu prekinuta je kod rezultata 1-1 zbog nestanka električne energije.

 

 

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI