Održana prozivka FK Radnički Lukavac; Bošnjakoviću se odazvalo 27 fudbalera

Danas je na stadionu Jošik u Lukavcu održana proizvka igrača FK Radnički Lukavac, za proljetni dio sezone u okviru 1. Lige FBiH.

Šefu stručnog štaba, Milenku Bošnjakoviću, odazvali su se igrači koji su u prethodnoj polusezoni činili okosnicu ekipu, juniori, te nekolicina igrača koji će probati da se izbore za mjesto u ekipi s Jošika.

prozivka-radnicki (4)

Radnički su do sada napustili Mirsad Nukić, Mehmed Ćosić, Sakib Brezičanin, Belmin Muminović i Adnan Saletović.

Do sada je Radnički pojačao samo Lazar Kalajanović, koji u Lukavac stiže na posudbu iz ekipe Mladosti iz Doboj Kaknja.

Prvi trening će biti održan u ponedjeljak, a u planu je odigravanje i pet kontrolnih utakmica.

prozivka-radnicki (2)“Poslije niza problema koje smo imali u proteklom periodu danas smo zvanično otvorili pripreme za drugi dio prvenstva u Prvoj ligi FBiH. Danas je bila prozivka, i iznenadio sam se odzivom fudbalera i što je najvažnije uglavnom svi su odazvali oni koji su ostali ovdje u klubu, uz dva nezadovoljna igrača koji će potražiti neki novi klub.”

“Ostaili smo oslabljeni za usluge Ćosića, Nukića i Brezičanina koji su prešli u druge klubove. Imali smo namjeru da dovedemo provjerena imena sa lukavačke Opštine i da pojačaju Radnički. Stupili smo u kontakt sa tim igračima i obavili niz razgovora te pristali na uslove koji su tražili, ali na kraju se ispostaviloda ti fudbaleri lukavčani uopšte ne mogu dobiti ispisnice u svojim klubovima. Tako da nam je taj plan propao.”

prozivka-radnicki (5)

“Ono što moramo sad raditi na brzinu i u hodu rješavat u toku sljedeće sedmice je sljedeća situacija, a to je da će se pojaviti sedam-osam fudbalera na probnom radu već u ponedjeljak ovdje na početku priprema. U desetodnevnom radu sa njima vidjet ćemo šta je pojačanje pravo za Radnički i onda ćemo sa jednima sklopiti ugovore, a drugima ćemo se se zahvaliti.”

Treba napomenuti i to da će šef stučnog štaba Radničkog iz Lukavca – Milenko Bošnjaković svoj posao obavljati bez ikakve naknade, što je potez za svaku pohvalu.

„Moje najveće zadovoljstvo, moja najveća naknada i moja plata u FK Radnički bit će da Radnički ostadne u Prvoj ligi FBiH. Ja sam trener kojem je vrlo bitnije sad u ovom momentu da kvalitetnije puni svoj CV nego da ima određenu vrstu naknade, tako da uspjeh Radničkog bit će moja plata.”

prozivka-radnicki (1)

Na prozivku su se odazvali: Salihbegović Kemal, Danijal Aljukić , Haris Mujkić, Memić Edin, Mahir Begić, Sanjin Bjelić, Eldar Kunosić, Zlatan Đulić, Adnan Nukić, Mahir Imširović, Vedran Halimović, Faruk Kuduzović, Enis Smajić, Sejdalija Bektić,  Almis Kasumović, Adnan Kasumović, Almedin Mahovkić, Armin Tinjić, Semir Jahić, Adel Dedić, Hasmir Salihović, Mensur Dajdžić, Ramiz Lupić, Mirnes Salihović, Adi Kamberović, Nedim Dautović, Tarik Hanić.

prozivka-radnicki (3)

Radnički je prvi dio sezone završio na 14. mjestu sa 17 bodova, četiri više od ekipe Veleža, koji se nalazi u opasnoj zoni.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI