ORKKA Lukavac: Nastavljen kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac nastavio je kontinuitet vrhunskih sportskih rezultata i u prvoj takmičarskoj polusezoni. U klubske vitrine u 2017 godini  do sada su stigle svjetska medalja, evropske medalje, državne medalje i internacionalne medalje, što
potvrđuje da se radi o jednom od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini posljednjih nekoliko godina.

Na svjetskom kupu za mlade, koji je krajem Juna i početkom Jula održan u Umagu (Hrvatska), na kojem je nastupilo preko 70 država iz cijeloga svijeta. Takmičari KBS ORKKA i ovoga puta bili su u samome vrhu među najelitnijim svjetskim takmičarima. Đozić Mensur se okitio svjetskom bronzom u kategoriji mlađih seniora -75 KG, dok je Muradbašić Haris zauzeo visoko 5 mjesto kadeti -70 KG, a Bećirević Belma je bila 7 kadetkinje -54 KG, u aktegorijama koje su brojale preko 70 takmičara.

Umag 1 Umag 3

 

 

 

 

 

U Februaru mjesecu, u Sofiji (Bugarska), naš najbolji svjetski kadet svih vremena i trenutno najbolji junior +76 KG Čajić Hamza, po treći put za redom je izborio finale evropskog prvenstva, te se okiti srebrom i titulom viceprvaka evrope juniori +76 KG. Muška kadetsko-juniorska ekipa Tuzlanskog kantona, za koju su nastupili takmičari KBS ORKKA, Muradbašić Haris i Čajić Hamza, te koju je sa klupe predvodio selektor muške juniorske reprezentacije BiH i glavni trener KBS ORKKA Željko Zombra, je osvojila 3 mjesto i bronzanu medalju na evropskom regionalnom prvenstvu koje se početkom Juna održalo u Prištini (Kosovo).

SOFIJA

Na jednom od najjačih karate turnira u Evropi, Grand prix Croatia 2017, koje se u Januaru održalo u Samoboru (Hrvatska), osvajač bronzane medalje bio je Đozić Mensur, borbe mlađi seniori -67 KG. Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac u prvom dijelu godine osvojio je čak 10 državnih medalja, na dječijem i seniorskom državnom prvenstvu. Klub je osvojio dvije titule prvaka BiH, jednu titulu viceprvaka BiH i 7 bronzanih medalja. Prvaci BiH su:
Đozić Mensur, borbe seniori -75 KG
Halilović Emir, borbe dječaci 10 godina -30 KG
Viceprvakinja BiH je postala Hadžihrustić Tea, borbe djevojčice 10
godina +42 KG, dok su se bronzanim odličjima okitili:
Kurtić Denis, kate seniori
Muški kata tim u sastavu: Baćić Damir, Ćosićkić Emir i Kurtić Denis
Halilović Amra, borbe djevojčice
Fajić Emina, borbe djevojčice
Kuduzović Belma, borbe djevojčice
Halilović Haris, borbe dječaci
Alimanović Aldin, borbe dječaci.

dryavno seniorsko 2017 drzavno djeca

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac ima reprezentativce BiH u svim uzrasnim skupinama, pioniri, kadeti, juniori, U-21 i seniori. Glavni trener kluba i selektor muške juniorske reprezentacije BiH, Željko Zombra, na trenerskom seminaru u sklopu svjetskog kupa za mlade u Umagu, položio je svjetsku trenersku licencu WKF svjetske karate
federacije.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI