PREDSTAVLJAMO: Adin Kovačević – nova mlada nada ŠF “Beta Club – Tango” Lukavac (FOTO)

Adin Kovačević  je mladi talentovani momak iz Puračića, trenutno nogometaš – ŠF “Beta Club – Tango” Lukavac. Rođen je 29.09.2004 god. u Tuzli. O njegovim prvim nogometnim koracima, karijeri i dosadašnjim uspjesima, te njegovim daljim ambicijama pročitajte u intervju sa ovim mladim fudbalerom

● Nakon završenog predpionirskog staža u puračkoj Mladosti, prvo sam preko uvaženog gospodina i legendarnog fudbalera Predraga Pašića, a koju radi sa kolektivom Š “Beta Club – Tango” Lukavac, otišao na probu u Sarajevo, u velikana našeg fudbala FK Sarajevo, gdje sam zadovoljio ukuse čelnika Sarajeva, međutim iz raznoraznih razloga nisam ostao u glavnom gradu BiH. Nakon toga usljedio je poziv od rukovdstva ŠF “Beta Club – Tango” Lukavac i trenera Amira Imamovića koji sam na kraju i prihvatio.

Fudbal sam počeo igrati sa 7. godina u NK “Mladost” Puračiću kod neponovljivog i zaista u mom životu posebnog trenera Nedima Burgića – Kepketa. Tu sam prošao selekcije pjetlića i predpionira nakon čega se Omladinski pogon nažalost gasi zbog loše finansijske situacije u NK “Mladost” Puračić. Na početku karijere igrao sam zadnjeg veznog igrača, ali vremenom sam prekomandovan na centralnog napadača i na toj pozciji trenutno pružam svoje najbolje partije.

Upravo tako. Sasvim neočekivano nakon gašenja Omladinskog pogona NK „Mladost” Puračić, ja odlazim kod ljutih rivala, u ŠF “Beta Club – Tango” Lukavac, a na poziv trenera Amira Imamovića gdje sam evo i dan danas. Zbog nedostatka vlastitog terena, “Beta” trenira na stadionu gdje sam upravo i napravio prve korake na mojim “Merajam” u Puračiću. Tu sam blizu svoje kuće, lijepo se osjećam u “Beti” i mislim da ću tu i završit staž u Omladinskom pogonu.
Kakav je osjećaj biti prošlosezonski najbolji strijelac lige u pionirskom uzrastu?
● Pa sigurno da je to velika čast i obaveza da i dalje nastavim sa dobrim radom i igrama. Iskreno nisam očekivao da ću postići 19 golova u jednoj sezoni, ali eto zdravlje i moja dobra forma i pripreme, kao i trener Imamović omogućili da se okitim titulom najboljeg strijelca lige.
Kakve su tvoje dalje ambicije i šta očekuješ u nastavku karijere?
● Kao što sam već rekao prvo bih želio da me poslužu zdravlje i dobre igre kako mene tako i moje ekipe, da se na ovom podnevlju dokažem i pokažem , pa ćemo onda da vidimo kako i šta dalje. Moje ambicije trenutno su vezane isključivo za “Betu”. Imam 14 godina, još uvijek sam mlad i izazovi za mene tek slijede.
Za kraj razgovora sa ovim talentovanim napadačem treba istaći da njegove igre u lukavačkoj školi fudbala “Beta Club – Tango” Lukavac nisu prošle nezapaženo ni kod selektora pionirske kantonalne reprezentacije BiH – Gradimira Crnogorca koji ga je zvao na nedavno četverodnevno okupljanje.

Mi ovim putem želimo poželjeti ovom mladom skromnom, finom, odličnom đaku puno sreće i uspjeha u nastavku karijere, te mnogo golova i dobrih partija u budućnosti.

Kategorije
NOGOMETSPORT
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI