Preminuo uvaženi doktor Fethi Al-Amili

Jučer je u 73. godini života preminuo istaknuti i uvaženi doktor Fethi Al-Amili. Nakon dugotrajne borbe sa bolešću, njegovo srce više nije moglo izdržati i sinoć je prestalo da kuca.

Fethi Al-Amili rođen je 1945 god. u Bagdadu u Iraku, 1965 god. je došao u bivšu Jugoslaviju,tj. u Sarajevo na studiranje. Završio je medicinski fakultet. 1977 god. počeo je raditi kao doktor u Domu zdravlja u Lukavcu. 1980-ih specijalizira otorinolaringologiju na UKC Tuzla gdje je radio do kraja 80-ih.

Krajem 80-ih se vratio u Lukavac u Dom Zdravlja kao specijalista ORL. U ratu 1992 god. doborovljno formira hiruršku ambulantu. U Domu Zdravlja u toku ratnog perioda izvršio je preko 1000 hirurških intervencija kako armiju BiH, tako i za civile.

U toku rata je ostao u BiH i ako je bio strani državljanin s’ ciljem da pomogne narodu Bosne i Hercegovine. 1991 god; u ratu je otvorio prvu privatnu apoteku.

Radio je u Domu Zdravlja do 2000 god. Nakon toga otvara privatnu polikliniku. Važio je za jednog od najcijenjenijh doktora na TK.

Dženaza namaz polazi u subotu, 10.02.2018 god; u 14:30h ispred kuće žalosti u Bikodžama, a dženaza namaz će se klanjati poslije ikindije namaza kod džamije u Bikodžama, dok će se ukop obaviti na mezariju u Bikodžama.

 

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI