Priča o prelasku na islam iz Lukavca: Nekada Vesna, a danas Amella (VIDEO)

“Ja sam musliman i ja vjerujem u islam kao religiju. Vjerujem u Allaha i mir.” – izjavio je jedne prilike legendarni, pokojni Muhammad Ali. Jedna od najpoznatijih svjetskih ličnosti koji su prešli na vjeru islam.

Među slavnim ličnostima koje su prešli na islam su i pjevačica Janet Jackson, reper Akon, bokseri Mike Tyson i Bernard Hopkins, hip-hop umjetnik i glumac Ice Cube, nogometaši Franck Ribery, Nicolas Anelka, Eric Abidal, košarkaš Abdul Kareem Jabbar te mnogi drugi.

U moru poznatih ličnosti koje su prešle na islam, prije par dana i u Lukavcu smo mogli svjedočiti jednom činu prelasku na islam. Naime supruga Elmira Sejdinovića iz Lukavca, Vesna Horvat odlučila je da promjeni ime u Amella, te prihvati i pređe na vjeru islam.

“Upoznali smo se kod nje u Austriji i nakon šest mjeseci vjenčali. Nešto je vuklo da budemo zajedno i izrazila je želju da prihvati islam. Hvala dragom Allahu čekamo prinovu” – izjavio je Elmir.

Vesna, a od skora Amella je inače porjeklom iz Vukovara. Samu ceremoniju primanja islama Elmirove supruge Amelle možete pogledati kroz video zapis.

https://www.youtube.com/watch?v=_Ga9sV7ls_w

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI