Prva futsal liga FBiH: Lukavčani u prvom kolu gostuju u Brčkom

Jučer je u popodnevnim satima u Hotelu “Sunce” u Vogošći održano žrijebanje takmičarskih brojevai parova u Prvoj futsal ligi FBiH – Sjever za takmičarsku sezonu 2018/2019, a u bubnju se našlo se i ime MNK Lukavca.

U prvoj historijskoj utakmici u Prvoj futsal ligi BiH, ekipa iz Lukavca gostovat će u Brčkom, kod ekipe GFC Brčko, dok će u drugom kolu u Sportskoj dvorani u Lukavcu gostovati dojučerašnji premijerligaš ekipa MNK Banovići.

Kratak osvrt na izvlačenje parova dao je i najmlađi predsjednik jednog kolektiva u povjesti Prve futsal lige FBiH, predsjednik MNK Lukavca – Ernes Prelić.

“Vidite kao prvo nama je čast što smo danas ovdje i što smo među 21 klubom članicama sve tri Prve lige.

Izuzetno nam je drago što smo konačno uspjeli pokrenuti i futsal klub u Lukavcu, te se iskreno nadamo da ćemo u budućnosti osvjetlati obraz ljudi koji vjeruju u naš projekat.

Što se tiče izvlačenja parova, mi smo zadovoljni žrijebom i iskreno jedva čekamo našu prvu utakmicu i gostovanje u Brčkom. Moram biti iskren i reći odmah da bez ikakvih kalkulacija idemo u Brčko po pobjedu i prva tri boda u našoj debitanskoj sezoni.

Svaku ćemo utakmicu ići na pobjedu i obećavamo veliku borbu, želju i htjenje na svakoj utakmici. Vaše je samo da nas podržite u svemu ovome.

Simpatizere našeg kluba pozivamo da nas 27/28.10.2018 godine podrže u prvom kolu na gostovanju u Brčkom. Te ovim putem obećajemo da ćemo se truditi da osvjetlamo obraz i dostojno predsatavimo Lukavac, ma gdje god igrali.” – kazao je Prelić za zvaničnu stranicu MNK Lukavca.

Kategorije
SPORT
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI