Prva liga TK: Željo iz Dobošnice i devetački DSK ubilježili poraze (FOTO)

Kao i svakog vikenda, tako i ovog, u 11. kolu Prve lige TK vidjeli smo mnogo uzbuđenja. Obije ekipe sa naše opštine, DSK iz Devetaka i Željezničar iz Dobošnice upisali su poraze.

Lider Omazići 1937 su neočekivano remizirali na svom terenu protiv Mladosti (V.B.). Bilo je 1:1. Domaće je u vodstvo doveo Jasmin Glibanović, a izjednačio je sa 11 metara Ajdin Škrebo.

Gornji Rahić je 2:1 savladao DSK (Amer Ibrišimović, Edis Đonlić – Armin Salkić), a Rijeka je remizirala protiv Trešnjevke 2:2 (Eldin Zenunović, Nedim Šljivić – Mirnes Šećić, Arif Zečić).

Najubjedljiviju pobjedu upisao je Proleter u Slavinovićima protiv Mladosti. Bilo je čak 9:2 za domaće. Hat trick je za domaće upisao Adi Kadić, po jedan su dodali Sejfudin Beganović, Amir Palislamović, Sabrija Čikarić, Alden Aljukić, Sejfudin Beganović i Meldin Noćić. Za goste je dvostruki strijelac bio Mirnad Hodžić.

Jedinstvo je u Lukavici pogotkom Ademir Jaganjac savladalo NK Vražići 92, dok je Doboj Istok 2:0 nadigrao Orahovicu 78. Strijelci za za tim iz Klokotnice bili su Sulejman Klokić i Bakir Đulić.

U Dubokom Potoku Ingram je 3:1 savladao Željezničar. Gosti su poveli pogotkom Damira Bundića, a preokret su kreirali sa dva pogotka Adnan Musić i jednim Adnan Salkić.

Uzbudljivo je bilo u Palanci gdje je Polet bio bolji od Mladosti Kikača 3:2. Dvostruki strijelac za domaće bio je Mirsad Memišević, a gosti se vraćaju pogotkom Hasana Užičanina i Admira Čehajića. Pobjedu domaćima sa 11 metara donosi Edvin Šuvalić pogotkom sa 11 metara.

Nakon 11.kola Omazići su prvi sa 25 osvojenih bodova, Trešnjevka ima 23, a Orahovica i Gornji Rahić po 20.

Foto: sportsport.ba

Kategorije
NOGOMETSPORT

POVEZANI ČLANCI