SDA Lukavac: Osuđujemo napade načelnika Delića na medije Općine Lukavac

Na mail redakcija@zona047.ba pristiglo je saopćenje OO SDA Lukavac kojeg prenosimo u cjelosti bez izmjena:

U svom prepoznatljivom istupu na društvenim mrežama, a povodom rada i pisanja određenih medija sa područja naše općine, načelnik Općine Lukavac ponovo, ničim izazvan „zakača“ Stranku demokratske akcije.

U pripremi ovog saopćenja, pregledavši načelnikove posljednje „istupe“ na društvenim mrežama, uvidjeli smo da na svakom drugom pominje Stranku demokratske akcije Lukavca, a u nekima se čak ohrabrio dotaći i komentarisati više nivoe vlasti gdje također nije zaobišao SDA. Kažemo ohrabrio, jer poslije njegovog posljednjeg pokušaja sa „Komunističkom partijom“ da se dokopa funkcije na višim nivoima vlasti, zaista je potrebna hrabrost komentarisati višu politiku.

Što se tiče odnosa prema medijima, nakon nedavnog javnog napada na SodaLIVE, koji je nesporno lukavački najuticajniji internetski medij sa cca 30.000 pratilaca, načelnik Općine Lukavac opterećen pisanjem pojedinih portala i vođen vlastitom, često nekontrolisanom sujetom, prije par dana otvoreno napada i u potcjenjivački položaj stavlja i drugi portal sa područja Općine Lukavac zbog određenog teksta koji mu očito nije „legao“.

OO SDA Lukavac sa posebnim zgražavanjem osuđuje ovakvo ponašanje Općinskog načelnika, a naročito zbog činjenice što ovaj Općinski odbor, bivši načelnik Dževad Mujkić, a vjerovatno i bilo koji pojedinac iz SDA Lukavca kao javni dužnosnik, nikada nisu javno napadali, osporavali, komentarisali niti omalovažavali rad bilo kojeg medija sa područja naše Općine. Odgovorno tvrdimo, da je prvopomenuti portal SodaLIVE ubjedljivo najviše i kontinuirano, godinama unazad, osnovano ili ne pisao i bio kritički nastrojen upravo prema SDA Lukavca i bivšem načelniku gospodinu Mujkiću.

Držimo nespornim da je načelnik Edin Delić bio fantastičan u predizbornoj kampanji kada je mnogo obećavao te nudio rješenja i projekte, ali danas kada i obnaša funkciju Općinskog načelnika vidno je nervozan i ljut na sve i svakoga, pa i medije, a vjerovatno iz razloga što nije u stanju ili ne zna kako da ispuni obećano – „da Lukavac prodiše“. Pitamo se, gdje bi se fotografisao, hvalisao i vršio samopromociju, da mu njegovi prethodnici i SDA sa koalicionim partnerima, nisu ostavili gotove projekte i sredstva obezbijeđena kod viših nivoa vlasti. Ali o projektima nekom drugom prilikom…

Evidentno je da gospodinu načelniku Deliću odgovaraju kvazimediji i kvazinovinari po društvenim mrežama koji će ga porediti sa „Nurom u Kur'anu“, nazivati ga „svjetlom na kraju tunela“, ali i „lajkati“ i „dijeliti“ sve ono što on ili njegovi sljedbenici objave, po nekoliko puta dnevno na ličnim profilima, uključujući i donaciju u vidu kanistera goriva ili nekoliko desetina zidarskih cigli.

Također je očito da prvi čovjek izvršne vlasti Općine Lukavac jako teško i bolno podnosi svaku kritiku, odnosno da stvari prihvata „lično i personalno“, a pri tome zaboravljajući da je javna ličnost, javni dužnosnik te da je kao takav itekako podložan kritici građana, javnosti i medija, bila ona utemeljena ili ne.

Uostalom njegova funkcija na mjesečnom nivou košta ovu Općinu skoro 6.000,00 KM bruto, pa bi makar u kontekstu toga, morao malo bolje prihvatati svaku kritiku i stav javnosti, ma kakav on bio.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI