SDA pobjedio u Srebreniku, Doboj Istoku, Čeliću, Teočaku, Kalesiji i Živinicama; SDP u Tuzli, Gračanici, Gradačcu i Lukavcu

Centralna izborna komisija nema novih podataka o izlaznosti i rezultatima izbora na području Tuzlanskog kantona, jer zvanični podaci i dalje govore o 50,53 posto prebrojanih listića. Dosadašnji rezultati pokazuju da na području Tuzlanskog kantona trenutno dominiraju samo tri političke partije.

Tako je SDA, koja trenutno vodi u trci za Skupštinu TK, dobila najveći broj glasova u općinama Srebrenik, Doboj Istok, Čelić, Teočak, Kalesija i Živinice.SDP je trenutno drugi i imat će vjerovatno nešto manje od četvrtine mandata u Skupštini TK, a nezvanično pobijedio je u Tuzli, Gračanici, Gradačcu i Lukavcu, dok je Pokret demokratske akcije (PDA) stranka s najviše glasova u Banovićima, Sapni i Kladnju. Ova stranka, prema trenutnom broju glasova, ima petinu mandata u Skupštini TK.

U najvećem izbornom centru u Tuzli, gdje je prebrojano nešto više od 30 posto glasačkih listića, s 25,7 posto vodi SDP, ispred Koalicije hrvatskih stranaka na čelu sa HDZ-om, sa 13,9 posto (1.048 glasova), dok SDA ima 11,04 posto, a PDA 10,75 posto glasova. Procentualno najveći broj glasova – oko 59 posto, dobila je PDA u Banovićima, gdje je tu stranku podržalo 5.000 glasača.

Kategorije
OKO NAS
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI