Servisne informacije: Lukavački vatrogasci proteklog dana imali pune ruke posla

Pripadnici TVJ (Vatrogasci) Lukavac, su tokom protekla 24 sata imali tri intervencije. U 12,00h gorile su šuma i nisko rastinje u Smolući, ali je požar brzo ugašen. Oko 17:00h u naselju Svatovac u Poljicu izbio je požar na jednoj kući i šupi, koji je također brzom reakcijom vatrogasaca uspješno ugašen. U 21:30h u mjestu Babice gorile su šuma i nisko rastinje, požar je također brzo lokalizovan od strane TVJ Lukavac. Na svu sreću u pomenutim požarima nije bilo povrjeđenih osoba.

U Službi hitne medicinske pomoći JZU Dom zdravlja Lukavac obavljeno je 55 pregleda, 10 pacijenata je upućeno u bolnicu, medicinari su pružili 99 usluga i obavljene su četiri kućne posjete.

U biltenu PU Lukavac zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira i dva događaja koja su registrovana kao „ostali događaji“.

Elektrodistribucija Lukavac nema informacija o kvarovima, bilježi se uredna distribucija električne energije tokom protekla 24h. Nema planiranih isključena za današnji dan.

Pripadnici JP RAD: Vodosnadbjevanje uredno, kao i distribucija toplotne energije. Odvoz smeća vrši se po planu i programu, čišćenje javnih površina obavlja se po odluci nadležne općinske službe.

U Porodilištu JZU UKC Tuzla rođeno je šest beba, dvije djevojčice i četiri dječaka. U Poliklinici za transfuziologiju JZU UKC Tuzla u četvrtak krv je darovao 121 davalac.

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI