Širenje uspješne firme iz Tuzle: Bingo preuzima kompaniju Unevit iz Konjica

Kompanija Bingo iz Tuzle uputila je ponudu svim dioničarima kompanije Unevit iz Konjica za otkup dionica, s ciljem da postane 100 postotni vlasnik ovog preduzeća i dalje ga razvija, izvještava poslovni portal BiznisInfo.

Bingo je u januaru ove godine kupio paket od 55 posto dionica u firmi Unevit od preduzeća Oblo-Commerce Konjic. Tada je 199.892 dionica platio 519.719 KM.Bingo je u petak 3. marta poslao ponudu za preuzimanje svih preostalih dionica. Svim dioničarima koji posjeduju preostalih 45 posto, odnosno 163.376 dionica, Bingo je ponudio otkup po cijeni od 2,6 KM po dionici.

U pozivu upućenom dioničarima iz kompanije Bingo navode da im je cilj da postanu 100 postotni vlanici Unevita kako bi ga mogli dalje razvijati i jačati te povećavati njegove poslovne aktivnosti.Također se navodi da nemaju namjeru promjene „dosadašnje politike zapošljavanja“ te da im je cilj da radnici ciljnog društva i ponuđača imaju isti status.

Preduzeće Unevit imalo je u 2015. godini prihode od 265 hiljada KM, a na polugodištu 2016. godine 122 hiljade KM. Stalna sredstva kompanije premašuju vrijednost od 4 miliona KM. Nominalna vrijednost dionica je 12,5 KM po dionici.Osnovna djelatnost Unevita je trgovina tekstilom.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI