Školski prijatelji poželjeli sreću Hamzi Čajiću na Evropskom prvenstvu u karateu (FOTO)

Danas počinje Evropsko prvenstvo u karateu, u Bugarskoj, gradu Sofiji. Na istom će za reprezentaciju BiH iz kluba borilačkih sportova ORKKa nastupit: Mensur Đozić, Hamza Čajić i Haris Muradbašić, predvođeni trenerom Željkom Zombrom.

Haris Muradbašić nastupit će u borbama za kadeti do -63 kg, Hmza, Čajić borbe za juniore do +76 kg, dok će Mensur Đozić nastupit u borbama za mlađe seniore do -67 kg.

Mi se iskreno nadamo da će ovi momci ponovo osvjetlati obraz Lukavaca i BiH, te nam donjeti ponovo neku medalju. Sretno momci!

Na našu redakciju prije par minuta stigao je i zanimljiv mail. Naime poruku podrške za svog školskog druga, Hamzu Čajića ima i njegov razred II-a kojeg vam prenosimo u cijelosti.

“U nadi da će još jednom osvjetlati obraz BiH i Lukavca, II-a razred potrudio je se da na neki način pruži podršku našem drugu Hamzi, pa smo to ovako na ovaj način putem transparenta. Mi vjerujemo u njegove kvalitete i iskreno senadamo da će 3. put zaredom donijeti titulu evropskog prvaka u naš grad.”

Hamza će inače svoju prvu borbu imati danas u 12:00h; a za protivnika imat će prvaka Španije – Ibanez Saenz-Torre Jose Rafael.

 

16809625_1558084340891044_933988807_n

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI