Sportski Savez invalida FBiH: Ermin Jusufović najbolji sportista u konkurenciji invalidskog sporta u 2017 gos (FOTO)

U organizaciji sportskog Saveza invalida FBiH prije par trenutaka završena je tradicionalna manifestacija “Izbor sportista godine invalida” za 2017 god. U jakoj konkurenciji za najboljeg sportistu invalida izabran je Ermin Jusufović kao najbolji senior u muškoj konkurenciji!

Ermin je dugogodišnji reprezentativac BiH u sjedećoj odbojci i član SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac.

Jusufović je ove godine sa reprezentacijom BiH osvojio treće mjesto na Evropskom prvenstvu kao i treće mjesto u prvenstvu BiH sa SKISO Sinovi Bosne Lukavac uz nekoliko osvojenih turnira.

Za portal Zona047.ba kratko je prokomentarisao ovo laskavo priznanje:

– “Mnogo mi je drago što je uvaženi žiri kao najboljeg seniora u ovoj godini izabrao upravo mene i to mi puno znači. Iako rezultati nisu bili na razini prošlih godina ja sam lično zadovoljan, ali uvijek može bolje i trudit ću se još više da opravdavam ovaj pehar i priznanje. 

Još jednom hvala sportskom Savezu invalida FBiH i cjenjenom žiriju kao i mojim navijačima na podršci, a vama kao najboljem portalu u gradu hvala na podršci.” – riječi su Ermina.

Redakcija portala Zona047.ba ovom prilikom Erminu želi čestitati na postignutom priznanju u nadi da će ih bitk još mnogo tokom karijere.

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI