Svečano otvoren 19. Međunarodni sajam turizma i ekologije “List” 2021

U Lukavcu je danas svečano otvoren 19. sajam turizma i ekologije ‘’LIST’’ 2021. Sajam je zadržao međunarodni karakter. Organizatori sajma su firma ‘’Nuhanović’’ d.o.o. i općina Lukavac uz saradnju turističkih zajednica Tuzlanskog kantona i općine Lukavac, te uz pokroviteljstvo Vlade Tuzlanskog kantona. Sajam je zvanično otvorenim proglasio Željko Zombra, ugledni sportista i savjetnik općinskog načelnika za sport i mlade.

Na 20-tak hiljada kvadratnih metara otvorenog i isto toliko zatvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge u naredna tri dana u Lukavcu će predstaviti 86 izlagača iz naše zemlje, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Općina Lukavac i ove je godine u ulozi suorganizatora sajma. Ovih dana Lukavac obilježava i Dan općine.

LIST Lukavac na popisu je sajamskih aktivnosti koje podržava Vlada Tuzlanskog kantona. Sajam je zvanično otvorenim proglasio ugledni sportista i odnedavno pomoćnik načelika za sport i mlade. Prvog dana sajma održan je Festival hrane i pića. Ponudu domaće gastronomije prikazalo je 20-tak udruženja iz Bosne i Hercgovine.

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI