SZZTK: Oko 1.300 osoba sa područja Tuzlanskog kantona će dobiti posao

Lijepe vijesti dolaze nam iz Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. U ovoj godini oko 1.300 nezaposlenih osoba s područja kantona trebalo bi dobiti posao. U pitanju je projekat prvog radnog iskustva, a sredstva su osigurana iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Direktor Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona  Senad Muhamedbegović navodi  da su i više nego zadovoljni ovogodišnjim odzivom poslodavaca, ali i mladih ljudi koji će u ovoj godini, po prvi puta, biti radno angažovani.

“U roku od sat i po povučen je dio sredstava koja su bila predviđena u prvom ciklusu. Poslodavci su odmah aplicirali i povukli iznos od 1.500.000 KM.  Žao nam je što je ostalo dosta poslodavaca koji nisu na vrijeme aplicirali, ali,koristim ovu priliku da ih pozovem da budu strpljivi i da prate aktivnosti nađe Službe jer u ovoj godini planiramo još aktivnih mjera”, kazao je u izjavi za Nezavisni.ba, Senad Muhamedbegović, direktor Službe za zapošljavanje TK.

Direktor Muhamedbegović navodi da mimo aktivne politike zapošljavanja, vlade FBiH i Tuzlanskog kantona svojim mjerama pomažu poslodavcima, te da će sve rezultirati uvođenjem novog informacionog sistema.

Najnoviji statistički podaci pokazuju da su na evidenciji 92.123 nezaposlene osobe, od čega je 49.839 žena. Najviše zaposlenih ima na području grada Tuzle, njih 31.025, dok je najmanja zaposlenost zabilježena u Teočaku, svega 443 uposlenih.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI