Talentovani lukavčanin Edin Junuzović fudbalsku karijeru nastavlja u Austriji

Talentovani krilni igrač, lukavčanin Edin Junuzović (19) potpisao je ugovor sa austrijskim klubom SV Seekirchen koji se takmiči u Regional Ligi zapad. Smatra da će ovo biti njegova odskočna daska u karijeri.

Junuzović je fudbal počeo trenirati u Bubamari iz Lukavca gdje je brzo stekao reputaciju talentovanog igrača, a svojim igrama uspio se izboriti i za poziv u kamp holandskog Twentea gdje je odradio nekoliko treninga.

Na ljeto 2014. godine prešao je u redove Bosne Sema gdje je zaigrao u prvom timu s kojim je osvojio Kantonalnu ligu Sarajeva, Drugu Federalnu ligu – grupa Centar, te KUP Kantona Sarajeva.

Godinu dana kasnije prešao je u juniorski pogon Slobode gdje se zadržao do ljeta 2016. godine kada odlazi u Radnički iz Lukavca u kojem je boravio sve do potpisa za austrijski SVSeekirchen.

“Nakon iskustva koje sam stekao igrajući u Bosna Semi i Radničkom, mislim da je ovo odličan korak u mojoj karijeri. Vjerujem da će Seekirchen biti moja odskočna daska za još veći napredak”, kazao je 19-godišnji Junuzović.

Redakcija portala Zona047.ba želi ovom mladom nogometašu puno uspjeha u Austriji, te mnogo sreće u nastavku karijere.

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI