Tuzla: Dva maskirana napadača razoružala policiju i ukrala im Škodu Octaviju

Pomalo nevjerovatan događaj odigrao se sinoć u Brgulama kod Tuzle u kojem je otuđeno službeno putničko motorno vozilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Škoda Octavija.

Naime, kako Tuzlanski.ba sazanaje dvije naoružane i maskirane osobe uz prijetnju vatrenim oružjem između 10 i 11 sati prišli su službenom vozilu MUP-a TK u kojem su se nalazila dva policjaca, istjerali ih napolje, razoružali, a potom sjeli u auto i odvezli se u nepoznatom pravcu.

Nekoliko sati kasnije automobil je pronađen mjestu Jasici na starom putu Ljepunice – Lipnica sa razbijenim karterom motora.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Sektora kriminalističke policije ovog Ministarstva.

Kako bi dobili potvrdu ove informacije zavali smo i dežurni operativni centar MUP-a TK gdje su nam kazali kako nemaju ovlaštenja da daju bilo kakve informacije u vezi sa navedenim slučajem.

“Nemamo na tu informaciju nikakvih komentara. Ne mogu vam ništa kazati iz razloga što nisam ovlašten” – kazao je dežurni operativni MUP-a TK.

Saznajemo da policija još uvijek traga za dva nepoznata razbojinka koja su počinila ovo krivično djelo. Istraga se nastavlja.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI