U Lukavcu svečano obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine (FOTO)

Polaganjem cvijeća na spomen Kosturnicu u parku Macan Marije i Centralnom spomen obilježju u Gradskom parku, te Svečanom akademijom danas je u Lukavcu obilježen 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

„Nikada više  ne smijemo dozvoliti da se ponovi 1992. godina i svakome od nas je obaveza prepoznati i onemogućiti svaku ideju i namjeru usmjerenu protiv naše države i građana. Koristim ovu priliku da se posebno obratim onima koji su učestvovali u odbrani Bosne i Hercegovine kako u II Svjetskom ratu, tako i u ovom ratu koji je okončan 1995. godine. Nikada ne smijemo zaboraviti branioce naše zemlje, jer na temeljima moralnih vrijednosti za koje su oni dali živote, mi danas imamo miran i slobodan život, i možemo osigurati mir drugima. Budimo im trajno zahvalni. Poštovane dame i gospodo, Vama i svim građanima općine Lukavac, Bosne i Hercegovine čestitam državni praznik, Dan Državnosti“, istakao je u obraćanju Edin Delić načelnik općine Lukavac.

Nakon svečane akademije održan je prigodan kulturno – zabavni program u kojem su se predstavili: učenici  OŠ Lukavac Grad i JU Mještovita srednja škola Lukavac, članovi GKUD Lukavac, KUD „Rudar“ Lukavac Mjesto, Vokalni Ansambl Doboščanke, Haris Sakić učenik OŠ Lukavac Grad, te Plesna škola Čarolija Lukavac.

Kategorije
LUKAVAC
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI