U organizaciji AM SDA Lukavac održana promocija knjige “Vrata spasa” autorice mualime Hasibe Saračević (FOTO)

Večeras je u motelu “Oniks” Lukavcu održana promocija knjige “Vrata spasa”, autorice mualime Hasibe Saračević.

Knjiga “Vrata spasa” je treća po redu knjiga mualime, nakon knjiga “Kapi rose” i “Gluho doba”.

Promociju knjige učenjem Kur'ana otvorio je dojučerašnji učenik mualime, Faris Imamović.

Nakon njega prisutnoj publici obratila se Nardina Sinanović Čeliković koja je ujedno i vodila večerašnji program. Nardina je u par minuta predstavila autoricu knjige te njen radi i karijeru.

Zatim se prisutnima obratila i sama autorica, mualima Hasiba Saračević.

Mualima je svoj govor, otvorila ilahijom “Moj ummete”. Poselamila je i pozdravila sve prisutne i zahvalila im se na dolasku, te nastavila:

“Ovo je prvi put da nas je naša mladost pozvala, tačnije Asocijacija mladih SDA i to nas čini ponosnim i iskreno im hvala. Krenut ćemo najpriije od prve knjige “Kapi rose”.

Moja prva knjiga “Kapi rose” podsjećaju me na rat, na porodicu moju, a najprije na njenog sina i kćerku koja je bila u stomaku. Podsjeća me kada smo prolazili u Kladanj na slobodnu teritoriju i te dane. Ta knjiga me priije svega podsjetila na cijelu porodicu.” – kazala je, veoma emotivna mualima Hasiba.

Adna Huskić učenica mualime Hasibe također je predstavila svoju priču, te u kratkim crtama ispričala povezanost sa mualimom.

Zatim je svoju priču nastavila autorica knjige. Te predstavila i svoju drugu knjigu “Gluho doba”. Na kraju došao je i na red predstavljanje večerašnje i posljednje njene knjige “Vrata spasa”.

“Knjiga “Vrata spasa” je knjiha posvećen ljubavu. Širimo ljubav, pažnju na svakom koraku. Volite se, poštujte, nemojte te biti oholi i zavisni.” – jasna je bila Saračevićka.

Za kraj autotrica knjige kazala je:

“Kao prvo, imati ogromno ahiretsko bogatstvo je znanje, to je sve na svijetu. Molim boga da svi moji učenici budu moja garancija, najmaksimalnija plaća. Drugo, ko učini neko dobro (donira, popravi) i treće kao najveća nagrada da stekneš porodicu i djecu, te da tvoja akobogda buduća hajirli djeca učine dovu za svoga roditelja.” – za kraj je rekla mualima Hasiba Saračević.

Knjiga “Vrata spasa” biti će u prodaji od 10KM, te da će dio prihoda ide za djecu sa posebnim potrebama “Mali svijet” i “Udruženje žena oboljelih od karcinoma”.

Promocija je završila dovom koju je proučila mualima Hasiba.

Amer Hasanhodžić je u ime AM SDA Lukavac svima koji su učestvovali na promociji knjige uručio prigodne zahvalnice.

 

Kategorije
LIFESTYLELUKAVAC

POVEZANI ČLANCI