Udruženje mladih iz Gnojnice realizovalo projekat “Uređenje signalizacije do veće sigurnosti u MZ Gnojnica”

Udruženje mladih “Mladost” iz Gnojnice realizovalo je projekat “Uređenjem signalizacije do veće sigurnosti u MZ Gnojnica” u skladu sa raspoloživim sredstvima koja su odobrena od Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK.

Inicijativa potiče iz 2016 godine, u 2017. godini se apliciralo na javni poziv, a 22.11.2017. godine potpisan je ugovor sa Ministarstvom. Realizacija projekta je zbog vremenskih okolnosti, te ostalih tehničkih aspekata krenula u 2018. godini.

S obzirom da je projekat veoma složen, uključivao je veliki broj aktivnih učesnika (članova udruženja), fizičkih i pravnih lica (firme). Iz udruženja “Mladost” veliku zahvalnost upućuju firmi Tangram d.o.o. Lukavac koji je uradio besplatno projekat/elaborat saobraćajne signalizacije po kojem smo postavili saobraćajnu signalizaciju (horizontalna i vertikalna).

Projektom je definisana signalizacija od ulaza u Gnojnicu do džamije, prema kojem će se udruženje nastaviti aplicirati na sredstva i vremenom u potpunosti finalizirati projekat, koji broji četiri faze.

Također, se zahvaljuju i Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja TK koje je prepoznalo važnost ovog projekta i odobravanjem sredstava omogućilo realizaciju ovog dijela projekta.

Projekat se sastojao iz:

– Opis projekta i apliciranja na Javni poziv Ministarstva
– Projekat/elaborat
– Revizija projekta/elaborata
– Saglasnost Upravitelja cesta
– Montiranje vertikalnih znakova na cijevi
– Postavljanje (betoniranje ili zavarivanje) vertikalnih znakova
– Pranje asfaltne podloge
– Iscrtavanje horizontalne signalizacije

 

Kategorije
LUKAVAC

POVEZANI ČLANCI