Večeras u emisiji “Slobodni ljudi” TV Slon upoznajte Ermina Jusufovića

U nedjelju, 11. februara u 20:00 sati u emisiji Slobodni ljudi u programu TV Slon upoznajte Ermina Jusufovića iz Lukavca, dugogodišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, i člana Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke ”Sinovi Bosne” Lukavac.

Jusufović je izuzetno uspješan sportista koji je zlatnu medalju na evropskim prvenstvima osvojio čak osam puta, a nije zanemariv ni broj medalja osvojenih na svjetskim prvenstvima.

Ermin Jusufović najbolji je sportista TK za 2016. godinu, a okitio se i značajnim priznanjem na posljednjem izboru za sportistu godine Federacije Bosne i Hercegovine, a klub ”Sinovi Bosne” čiji je kapiten na državnom izboru za prošlu godinu osvojio je također trofej.

Ovog uspješnog i talentiranog sportistu i njegov životni put predstavljamo u ovosedmičnoj emisiji Slobodni ljudi.

Iza Ermina je težak životni put, koji se nakon njegovog ranjavanja i amputacije noge okrenuo u potpunosti, no danas je on sretan i ispunjen čovjek, koji zrači pozitivnom energijom.

U Slobodnim ljudima između ostalog saznajte kako je započeo karijeru u klubu ”Sinovi Bosne” i kako je tekao put do reprezentativnog dresa, šta smatra najvećim uspjehom, te koju medalju je u moru osvojenih u proteklim godinamam izdvojio kao najdražu.

Repriza emisije je u ponedjeljak, 12. februara u 16:15 sati, a nakon emitovanja u programu naše televizije snimak će biti dostupan i na službenom youtube kanalu RTV Slon.

Kategorije
LUKAVACSPORT

POVEZANI ČLANCI