Edinu Džeki uručena Državna nagrada za sport: Čast je dobiti priznanje s najvišeg nivoa (VIDEO)

Džeko će zbog žutih kartona propustiti utakmicu s Gibraltarom, no, on vjeruje da će njegovi saigrači izboriti pobjedu. Također, nada se većem broju golova u protivničkoj mreži.

“Nažalost, protiv Gibraltara ne mogu igrati, ali vjerujem da igrači koji su tu mogu napraviti posao kakav treba s obzirom na to da smo apsolutni favoriti. Bez obzira na to što je protivnik Gibraltar, ovu utakmicu treba shvatiti ozbiljno, jer na kraju i gol razlika može odlučiti ko ide na prvenstvo”, izjavio je Džeko.

Osim Edina, suspendovani su Senad Lulić, Ognjen Vranješ i Mato Jajalo, a nedostaju i Haris Medunjanin koji je karijeru nastavio u SAD-u, kao i Emir Spahić koji već dugo nema klub.

“Mi smo reprezentacija u kojoj se osjeti ako jedan igrač nedostaje, ali treba vjerovati u naše mlade igrače koji su tu. Oni to zaslužuju, vjerujem u ove momke. Ova utakmica protiv Gibraltara pa onda i ona s Albanijom, prave su šanse za sve njih da i u budućnosti budu tu”, rekao je bh. reprezentativac.

Nakon kvalifikacijskog susreta s Gibraltarom slijedi prijateljska utakmica protiv Albanije. Kapiten smatra da je to dobra provjera za naš državni tim, posebno za nove i mlade igrače.

“Svaka utakmica je dobra provjera. Mi u prošlosti nismo igrali baš u svakom terminu u kojem smo mogli pa vjerujem da je svaka utakmica pozitivna za ekipu, da se okupi, da selektor pokuša probati nove igrače kojih je ovog puta dosta. Vjerujem da je ovo šansa za sve mlade igrače koji su pozvani da dokažu selektoru da su ovdje zaslugom”, kazao je Džeko.

Screenshot_1

Juventus je u Italiji godinama bez premca, no, Dijamant se nada da njegova Roma može prekinuti dominaciju Stare dame, ali je ove sezone prioritet plasman u Ligi prvaka.

“Iskreno se nadam da Roma to može. Teško se porediti s Juventusom, oni su prije ove godine uložili više od 150 miliona eura u nove igrače, a mi nažalost nismo. Mislim da je ovaj rezultat dosta dobar, a za sljedeću sezonu je cilj da igramo u Ligi prvaka. Zasad smo na toj poziciji, nadam se da ćemo minimalno na njoj ostati”, poručio je napadač Vučice.

Njegov najvjerniji navijač je jednogodišnja kćerka Una koja prati utakmice svog oca, raduje se njegovim golovima, ali i nogometnim loptama koje joj donosi. Edin smatra da je sreća u porodici ključ njegovog uspjeha.

“Mislim da je najbitnije da je čovjek sretan u privatnom životu, a ako je to tako, onda se sve to pozitivno odrazi na karijeru, odnosno na terenu. Sve vam je jasno”, završio je Džeko.

 

Kategorije
SPORT

POVEZANI ČLANCI