Vjerovali ili ne: Borcima koji protestuju ispred Vlade FBiH uručen račun za potrošenu struju

Prema izvještaju o lakoći poslovanja u BiH, stanovnici naše zemlje u prosjeku čekaju 125 dana na priključak električne energije.
Spor sistem očito se nije odrazio na demobilisane borce ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Alipašinoj ulici s obzirom na to da su u mnogo kraćem roku dobili priključak na električnu energiju.

Nikome nije jasno kako su uopće demonstranti koji su ispred Federalne vlade postavili šatorsko naselje mogli postati kupci električne energije od Elektroprivrede BiH.

Naime, svaki krajnji kupac dužan je Elektroprivredi BiH podnijeti zahtjev za prethodnu elektroenergetsku saglasnosti za krajnjeg kupca u kojem mora navesti adresu prebivališta ili adresu sjedišta. Pored toga, potencijalni kupac električne energije u zahtjevu jasno mora popuniti koja je namjena objekta u kojem uvodi struju, odnosno da li je riječ o stambenom, poslovnom, stambeno-poslovnom ili nekom od ostalih objekata.

U računu za električnu energiju koji je stigao demonstrantima jasno je navedeno da se on odnosi na potrošenu energiju na adresi Alipašina 41 gdje se nalaze Vlada Federacije BiH i Centrala Socijaldemokratske partije (SDP) BiH.

Osoba na čije je ime došao račun za struju je Ćamil Zećiri koji je očito potpisao ugovor između Elektroprivrede BiH i demobilisanih boraca o isporuci električne energije.

Za novembar je demobilisanim borcima stigao račun u iznosu od 999,48 KM s uračunatim PDV-om, a Elektroprivreda BiH zahvalila im se na urednom plaćanju računa.

Kategorije
OKO NAS

POVEZANI ČLANCI