ŽOK Smeč porazio ŽOK Goražde i upisao prvu pobjedu u Premijer ligi BiH (FOTO)

U 2. kolu Premijer lige BiH, odbojkašice lukavačkog ŽOK “Smeča” jučer su na domaćem parketu  u Lukavcu ubilježile prvu pobjedu u premijerligaškom društvu, i to protiv ŽOK Goražde od 3:1.

Lukavačke odbojkašice odigrale su danas iscrpljujući i naporan meč pun borbe, naboja i želje za pobjedom u oba tabora.  “Smečerice” su prvi set dobro otvorile i povele sa uvodnih 10:4, te su u tim trenutcima kontrolirale set. Međutim gošće iz Goražda se bude te uspjevaju izjednačit rezultat na 14:14. Dalo je se nagovjestiti da će prvi set biti jako neizvjestan, ali velikom borbom domaće odbojkašice nošene malobrojnom publikom dobijaju prvi set sa tjesnih 26:24.

U drugom setu ista meta, isto odstojanje. Ponovo zaista sjajna odbojka kako od strane domaćih, tako i od ekipe iz Goražde. U novom iscrpljujućem setu, na kraju uz dosta sreća “Smečerice” povećavaju rezultat na 2:0. Nisu gošće zaista imale sportske sreće u ovom meču, bilo je 25:23 za domaće u ovom dijelu meča.

Treći set donosi novu neizvjesnost na utakmici, ali ovoga puta goraždanke sve što su propustile u prva dva seta vraćaju u trećem. Sa 25:27 gošće uzimaju treći set i potpuno se vraćaju u utakmicu.

No, na njihovu žalost nisu se uspjele odbraniti u odlulčujućem četvrtom setu. Razigrani domaćin vodio je tokom cijelog seta i na kraju ga dobio u rezultatskoj klackalici sa sa 25:22, za konačnih 3:1 i prvu pobjedu ŽOK Smeča u Premijer ligi BIH za odbojkašice.

Smeč je sada nakon pobjede na omjeru od 1-1. Poraz u Brčkom i pobjeda protiv Goražda za podizanje samopuzdanja i podstrek za još bolji rad. Mjesta za napredak svakako ima.

U naredom kolu ŽOK SMEČ ponovo će igrati na domaćem parketu. U Sportsku dvoranu u Lukavac dolazi ekipa iz Foče, ŽOK “Maglić”.

ŽOK “SMEČ” Lukavac – ŽOK Goražde 3:1 ( 26:24, 25:23, 25:27, 25:22 )

Ekipa ŽOK “Smeč” Lukavac nastupila je u sljedećem sastavu: Damjanović Ana, Likić Ena, Hadžić Amela, Vitković Tamara, Karić Džana, Crvenković Martina, Divljan Andrijana, Dautović Melika, Hadžić Ajla, Kovačević Dajana i Džambić Amra.

Trener ekipe: Rašid Tubić

Pomoćni trener: Jasminka Valjevac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: F..A Dragec

 

 

 

Kategorije
ODBOJKASPORT
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI