ŽOK “Smeč” zaustavljen u 1/2 finalu Kupa FBiH; U subotu u 2.kolu Premijer lige BiH u Lukavcu gostuje ŽOK Goražde

Odbojkašice lukavačkog Smeča zaustavljene su u polufinalu KUP-a FBiH. Na njihovu žalost poražene su u Gradačcu i to od ekipe ŽOK “Kula” Gradačac sa rezultatom od 3:1.

U prvom setu viđena je odlična odbojka sa obje strane i u veoma tjesnom setu sa 1:0 poveo je domaćin iz Gradačca, bilo je 25:21. U narednom setu ekipa iz Lukavca pokazuje da nije tek tako ušla u društvo najboljih, te prije svega velikom borbom osvaja set sa 22:25 i poravnava rezultat na 1:1 u setovima.

U naredna dva seta domaća ekipa je opravdala ulogu favorita, igrajući ujednačenim ritmom, te je sa laganih 25:15 i 25:13 došla do sigurne pobjede od konačnih 3:1.

Ekipa ŽOK “Smeč” Lukavac nastupila je u sljedećem sastavu: Damjanović Ana, Likić Ena, Hadžić Amela, Vitković Tamara, Karić Džana, Crvenković Martina, Divljan Andrijana, Dautović Melika, Hadžić Ajla, Kovačević Dajana i Džambić Amra.

Trener Rašid Tubić i prvi pomoćnik Jasminka Valjevac.

Za vikend se nastavlja i takmičenje u ženskoj Premijer ligi BiH, a odbojkašice Smeča u 2.kolu će na svom terenu dočekat ekipu ŽOK Goražde. Susret je na rasporedu u subotu (13.10.2018) u Sportskoj dvorani u Lukavcu od 18:00h, a ulaz je slobodan.

Kategorije
ODBOJKASPORT
Facebook Pagelike Widget

POVEZANI ČLANCI